info@dewinde.be 014 84 92 20 facebook

Nieuwsbrief 28 oktober 2021

nieuwsoverzicht

28.10.2021

De viruscirculatie in België is de afgelopen weken erg toegenomen, onder meer door het toegenomen aantal contacten en de vele binnenactiviteiten die plaatsvinden. Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen bedraagt 5.300 per dag. Dit is een stijging met meer dan 70% ten opzichte van afgelopen week.

In De Winde zijn er momenteel gelukkig geen bewoners die besmet zijn. Vorige week testte één gebruiker van het dagcentrum echter wel positief. Alle hoogrisico-contacten werden inmiddels voor een 2e keer getest. We zijn blij jullie te kunnen mee delen dat de resultaten van deze testen allemaal negatief zijn.

Deze week werden we op de hoogte gebracht dat een medewerker positief testte op Covid 19. Deze medewerker heeft geen hoogrisico-contacten gehad in De Winde.

Op donderdag 28 oktober kwam een beperkte werkgroep infectiepreventie samen om de nieuwe protocollen voor de woonzorgcentra, dagverzorgingscentra en groep van assistentiewoningen onder de loep te nemen. Ontdek in deze nieuwsbrief welke maatregelen voor De Winde van toepassing blijven.

De nieuwsbrief kan je hier terugvinden.