info@dewinde.be 014 84 92 20 facebook

Nog niet gevaccineerd?

nieuwsoverzicht

26.08.2021

  • Aan het einde van de vaccinatiecampagne zet onze eerstelijnszone extra in op het bereiken van zoveel mogelijk mensen die nog niet gevaccineerd zijn.

Naast de gewone vaccinatiedagen (met afspraak) in augustus, vinden er ook nog enkele open vaccinatiemomenten plaats waarop inwoners van de Eerstelijnszone Zuiderkempen zich kunnen aanbieden voor vaccinatie zonder voorafgaande inschrijving. Dit geldt voor zowel inwoners die geen eerste prik kregen, als inwoners die hun tweede prik misten.

Voor de open vaccinatiemomenten kan men zich aanmelden bij het callcenter van de vaccinatiecentra via 014 56 79 90, maar dit is niet verplicht. Men hoeft die dag enkel de identiteitskaart mee te brengen als men langskomt voor een vaccinatie.

  • Het open vaccinatiemoment voor inwoners van Westerlo, Hulshout en Herselt gaat door op maandag 30 augustus van 14 tot 17 uur in vaccinatiecentrum De Zoerla.
  • Het open vaccinatiemoment voor inwoners van Geel, Laakdal en Meerhout gaat door op dinsdag 31 augustus van 14 tot 17 uur in vaccinatiecentrum De Waai.

Naast deze open vaccinatiemomenten staan er bijkomend nog vier open vaccinatiemomenten gepland in de mini-vaccinatiecentra van De Zoerla en De Waai. Deze gaan door voor de inwoners van alle zes gemeenten op:

  • zaterdag 4 september van 9.30 tot 12 uur in de cafetaria van De Zoerla
  • zaterdag 11 september van 9.30 tot 12 uur in de cafetaria van De Zoerla
  • woensdag 22 september van 14 tot 17 uur in de vergaderzaal van De Waai
  • woensdag 13 oktober van 14 tot 17 uur in de vergaderzaal van De Waai

Inwoners van Geel, Laakdal en Meerhout vanaf 12 jaar kunnen dus ook terecht in het mini-centrum van De Zoerla en omgekeerd. Op de eerste drie dagen wordt er gevaccineerd met Pfizer en Johnson & Johnson. Op 13 oktober is enkel het vaccin van Johnson & Johnson beschikbaar voor 18-plussers.