info@dewinde.be 014 84 92 20 facebook

Update 1/11/2020

nieuwsoverzicht

01.11.2020

  • Update corona besmetting 2

Beste familie, bezoeker, medewerker,

 

Vrijdagochtend werden we door een medewerker van afdeling Bosrank telefonisch op de hoogte gebracht dat een gezinslid van deze medewerker positief had getest. De betrokken medewerker werd daarom zelf ook getest en ging in quarantaine. Zij heeft het laatst op Bosrank gewerkt op dinsdag 27/10/2020. Ze is dus al 5 dagen niet meer in De Winde geweest. We weten dat zij als zorgkundige heel goed alle nodige maatregelen en richtlijnen heeft toegepast.

Deze middag (1/11/2020) heeft de betrokken medewerker de leidinggevende via de permanentie-gsm laten weten dat het resultaat van haar test positief is. Zij zal verder in thuisquarantaine blijven. Na het telefoontje van de medewerker werd er in overleg gegaan met het crisisteam. We hebben de afdeling Bosrank in lockdown geplaatst. Dit betekent dat er geen bezoek meer toegelaten wordt, behalve in palliatieve situaties. De familieleden van de bewoners van Bosrank worden hiervan momenteel allemaal telefonisch op de hoogte gebracht.

Van bij de start van de eerste golf in maart werd de kaart getrokken van het creëren van afdelingsbubbels; vandaar dat de maatregelen enkel worden genomen voor afdeling Bosrank. En moeten voor de andere afdelingen voorlopig geen maatregelen genomen worden.

Wij houden deze lockdown aan tot de resultaten bekend zijn van de testing van de bewoners en medewerkers van afdeling Bosrank; dit zal vermoedelijk ten vroegste aanstaande vrijdag zijn.

Om toe te laten dat vandaag toch propere bewonerswas kan gebracht worden voor de Bosrank wordt de ingang van de wasserij ( Diestsebaan) geopend tussen 18u en 21u. Propere was voor bewoners van de Bosrank kan op het rek in de gang geplaatst worden. Gelieve steeds op de zak een sticker of etiket aan te brengen met de naam van de bewoner.

Vanaf morgen, maandag kan elke dag tussen 18u en 21u de was opgehaald en gebracht worden voor de bewoners van Bosrank.

Er werd ondertussen ook een risicoanalyse opgemaakt samen met onze CRA Dr. Jan Maes. Deze besmetting wordt als laagrisico ingeschat. Maar ondanks deze analyse, wordt er toch voor gekozen om breed te testen. We hebben bij de Vlaamse overheid testkits aangevraagd voor de 30 bewoners van de Bosrank en de 40  medewerkers die in aanraking kwamen met afdeling Bosrank de afgelopen week.

Wij verwachten het testmateriaal in de loop van maandag 2/11, zodat wij dinsdag kunnen testen. Ook de noodplanambtenaar van de gemeente Laakdal werd verwittigd.

Morgenochtend komt het COVID crisisteam van De Winde opnieuw samen om de toestand te beoordelen en om mogelijks nieuwe maatregelen uit te werken.

 

Wij begrijpen dat dit nieuws voor bezorgdheid kan zorgen bij onze medewerkers, bewoners en hun familieleden. We doen er echter alles aan om ervoor te zorgen dat het bij deze besmetting blijft.

De voorbije week kregen onze medewerkers nog de kans om alle geldende maatregelen na te lezen. We hebben er alle vertrouwen in dat we mede daardoor, de situatie adequaat kunnen beheersen.

Elke dag worden alle bewoners systematisch gecontroleerd op mogelijke COVID symptomen.

 

Van zodra wij meer nieuws hebben over wanneer de testing zal doorgaan en wanneer de resultaten bekend zijn, wordt er open en duidelijk gecommuniceerd via onze website en Facebookpagina’s.

 

We willen er nogmaals op wijzen dat het nu aan u en ons allemaal is om de opgelegde maatregelen van de overheid strikt na te leven, zodat ook wij de toevloed op de ziekenhuizen, maar ook het risico op nieuwe besmettingen in De Winde kunnen tegengaan.

 

Het dagcentrum zal morgen gewoon geopend zijn.

 

Mocht u vragen hebben hierover mail ons dan gerust via info@dewinde.be.

 

Met vriendelijke  groet,

 

 

Fritz Van Clemen

Directeur