info@dewinde.be 014 84 92 20 facebook

Update 11/12/2020

nieuwsoverzicht

11.12.2020

Op afdeling Bosrank werden er vanmorgen spijtig genoeg 3 besmettingen vastgesteld. Deze bewoners worden in quarantaine geplaatst op de cohort-afdeling.

Nav deze besmettingen werden in de loop van de voormiddag alle bewoners van afdeling Bosrank getest met een sneltest. Uit deze testing blijken nog eens 4 bewoners positief te zijn. Momenteel zijn er op Bosrank in totaal 7 positieve bewoners. Deze 7 positieve bewoners werden verhuisd naar de cohorte-afdeling. Op de cohorte afdeling (Heggerank) verblijven momenteel 22 positieve bewoners. Bijkomend verblijven er op Heggerank nog 3 negatieve bewoners op de kleine cohorte.

Bij de negatief geteste bewoners van afdeling Bosrank werd er vandaag, zoals de overheid en Sciensano voorschrijven, een bijkomende PCR-test afgenomen.

Ook op afdeling Wijnrank werden de bewoners vandaag getest met een sneltest. Uit deze sneltesten werden geen besmettingen vastgesteld. Bij de bewoners van Wijnrank werd er ook een bijkomende PCR-test afgenomen.

De resultaten van deze testen verwachten we begin volgende week.

We vragen jullie begrip voor de beslissing die het crisisteam in overleg met CRA Dr. Maes nam om voorlopig alle bewoners in kamerisolatie te plaatsen.

Het woonzorgcentrum blijft voorlopig gesloten voor bezoek. Een Skype-gesprek met de bewoner kan telefonisch gereserveerd worden bij het diensthoofd van de afdeling waar uw dierbare verblijft.

 

 

Wanneer je een raambezoek wenst te maken, vragen wij dat je ons hiervan telefonisch op de hoogte brengt. Een bezoekje aan het raam kan tussen 10u en 17u.

De testing van dinsdag 8 december bracht nog 4 bijkomende besmettingen aan het licht onder het personeel. Zij die geen symptomen hebben, worden op de cohorte ingezet. Zieke medewerkers blijven thuis in isolatie.
Bij mondjesmaat komen ook ‘uitgeziekte’ medewerkers terug naar de werkvloer. Zij worden ook ingezet op de cohorteafdeling.
Volgende week dinsdag 15 december worden opnieuw alle medewerkers getest.

Het crisisteam evalueert dagelijks de toestand in het woonzorgcentrum. Verder houden we jullie op de hoogte van elke verandering en willen we jullie bedanken voor het begrip dat jullie tonen in deze uitzonderlijke situatie.

Het nieuwsbericht kan je hier in PDF terugvinden.

 

Met vriendelijke groet,


Fritz Van Clemen

Directeur