info@dewinde.be 014 84 92 20 facebook

Update 23 november 2021

nieuwsoverzicht

24.11.2021

We kunnen er niet meer naast, de 4e corona-golf is sinds enkele weken ingezet. De viruscirculatie in België is de afgelopen weken erg toegenomen, onder meer door het toegenomen aantal contacten en de vele binnenactiviteiten die plaatsvinden. Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen bedraagt 19.000 per dag. Dit is evenveel als tijdens de piek van een jaar geleden.

In De Winde merken we dat het virus vooral medewerkers en/of hun familieleden treft met afwezigheid omwille van een hoogrisico-contact tot gevolg. Vandaag zijn 9 medewerkers (=12% van de actieve medewerkers) afwezig, waarvan 2 met covid-gerelateerde symptomen en 3 medewerkers omwille van een hoogrisico-contact. De overige 4 medewerkers zijn afwezig wegens een niet covid-gerelateerde ziekte.
2 medewerkers die eerder positief testten, zijn na hun isolatieperiode weer aan de slag in De Winde mits het dragen van een FFP2-masker.
3 bewoners verblijven in isolatie op de kamer omwille van een hoogrisico-contact of omwille van covid-symptomen.

De werkgroep infectiepreventie kwam op maandag 22 november vervroegd samen om de situatie in De Winde te bespreken en de geldende maatregelen onder de loep te nemen.

Ontdek in de nieuwsbrief welke maatregelen voor De Winde van toepassing blijven.

De nieuwsbrief kan je hier vinden: COVID-NB 23/11/2021