info@dewinde.be 014 84 92 20 facebook

Update 20/11/2020

nieuwsoverzicht

20.11.2020

Beste

 

Dinsdag kregen we bericht van het contacttracing center dat een bewoner van Heggerank positief had getest op Covid-19. Ons corona crisisteam heeft een risico-analyse gemaakt en besloot om breed te testen. Woensdag zijn meer dan 80 medewerkers en meer dan 50 bewoners getest. Jammer genoeg is vorige nacht de besmette bewoner overleden. Wij bieden de familie onze oprechte deelneming aan.

We kregen zonet de laatste resultaten van de testing. De buurvrouw van de overleden bewoner op Heggerank blijkt ook besmet te zijn. Er zijn geen andere bewoners besmet. Voorts bleken 2 zorgmedewerkers positief te testen. Het gaat in beide gevallen om 'oude’ en gekende besmettingen. Positief geteste personen kunnen nog maanden positief blijven testen.

Vanaf morgen (21/11/2020) kunnen de bewoners van afdelingen Bosrank en Wijnrank opnieuw bezoek ontvangen volgens de geldende maatregelen. De families worden momenteel hiervan op de hoogte gebracht. Bezoek kan nog niet worden toegelaten op afdeling Heggerank. Naast de besmette bewoner verblijven nog 6 bijkomende bewoners op kamerisolatie. Maandag komt het crisisteam opnieuw samen om de toestand te evalueren.

 

 

Ik wil iedereen bedanken voor hun aanhoudende inzet en wens jullie een deugddoend maar vooral een veilig weekend!

 

 

Met vriendelijke groeten,

 

Fritz Van Clemen

Directeur De Winde