info@dewinde.be 014 84 92 20 facebook

Update 24/11/2020

nieuwsoverzicht

24.11.2020

Beste

 

We vinden het bijzonder jammer jullie te moeten meedelen dat er in De Winde momenteel 5 positief geteste bewoners zijn. Deze bewoners werden onmiddellijk in quarantaine geplaatst. Ook zijn er bijkomend 2 medewerkers die positief hebben getest.

Het crisisteam van De Winde besloot na het opmaken van een risicoanalyse om morgen, woensdag 25 november 2020, opnieuw een collectieve testing uit te voeren. Dwz dat zowel alle bewoners als medewerkers, vrijwilligers en studenten die de afgelopen week in De Winde tewerkgesteld waren, getest worden.

Momenteel wordt alles in het werk gesteld om op afdeling Heggerank een cohortafdeling voor 12 bewoners in te richten.

Wij zijn genoodzaakt om voorlopig geen bezoek toe te laten in De Winde. Op basis van de resultaten van de afgenomen testen, zal het crisisteam ten vroegste vrijdag beslissen wanneer er weer bezoek mogelijk is.

In palliatieve situaties kan er bezoek toegelaten worden, gelieve hiervoor contact op te nemen met het diensthoofd van de afdeling waar je dierbare verblijft.

Bezoek in de tuinkamer kan je nog steeds reserveren via de reservatiekalender onderaan de COVID-nieuws pagina; ook virtueel bezoek of een raambezoek behoort tot de mogelijkheden.

 

Om toe te laten dat propere was kan gebracht worden voor de bewoners wordt de zijingang van de wasserij langs de Diestsebaan geopend tussen 18u en 21u. Vanaf vandaag kan propere was voor alle afdelingen op het rek in de gang geplaatst worden. Gelieve op de zak een sticker aan te brengen met de naam en de afdeling van de bewoner. Vanaf morgen kan er op elke dag tussen 18u en 21u was opgehaald en gebracht worden.

Het COVID outbreakteam van De Winde volgt de toestand op de voet op en zal indien nodig nieuwe maatregelen uitwerken.

Onze medewerkers doen er alles aan om onze bewoners optimaal te verzorgen en te bejegenen in deze moeilijke periode.

We begrijpen dat deze situatie voor ongerustheid kan zorgen bij zowel onze medewerkers, bewoners als familieleden maar we hebben er alle vertrouwen in dat we hier samen door zullen geraken.

 

Het dagcentrum zal morgen gewoon geopend zijn.

Mocht u hierover vragen hebben mail ons dan via info@dewinde.be.

 

Met vriendelijke  groet,

 

Fritz Van Clemen

Directeur