info@dewinde.be 014 84 92 20 facebook

Update 27/11/2020

nieuwsoverzicht

27.11.2020

Na de algemene testing van afgelopen woensdag is gebleken dat er op afdeling Heggerank momenteel 22 bewoners besmet zijn met COVID-19. De volledige afdeling wordt daarom als besmette zone beschouwd, uitgezonderd een kleine cohorte voor 3 negatieve bewoners. Deze cohorte voor niet-besmette bewoners bestaat uit de oude keuken, de leefruimte aan de kant van de Diestsebaan en de 2 tweepersoonskamers eveneens aan de kant Diestsebaan. Ook bij deze bewoners worden dagelijks de symptomen opgevolgd.

Op afdelingen Wijnrank en Bosrank zijn momenteel geen besmettingen. Op Bosrank is er 1 bewoner in  kamerisolatie geplaatst.

Wij hebben spijtig genoeg ook moeten vaststellen dat er enkele medewerkers positief werden getest.

Deze ochtend werden alle kinesisten, ergotherapeuten, logopedisten én animatrices toegewezen aan 1 vaste afdeling of cohorte. Een 3e nachtwaak werd aangesteld speciaal voor de Heggerank. Medewerkers die besmet zijn geraakt en niet meer ziek zijn werden toegewezen aan de Heggerank. Zij werden tijdelijk ‘gewisseld’ van afdeling met niet-besmette medewerkers van de Heggerank.

Het woonzorgcentrum blijft voorlopig gesloten voor bezoek. Bezoek in de tuinkamer is voor de afdelingen Bosrank en Wijnrank nog steeds mogelijk. Op maandag en woensdag kan er een bezoek gepland worden voor afdeling Wijnrank en op dinsdag en donderdag kan je een tuinkamerbezoek plannen voor afdeling Bosrank. Er werden aparte reservatiekalenders opgemaakt. Deze zijn terug te vinden op onze website. www.dewinde.be

Een Skype-gesprek met de bewoner kan telefonisch gereserveerd worden bij het diensthoofd van de afdeling waar uw dierbare verblijft.

Wanneer je een raambezoek wenst te maken, vragen wij dat je ons hiervan telefonisch op de hoogte brengt. Een bezoekje aan het raam kan tussen 10u en 17u.

Ons crisisteam evalueert dagelijks de toestand en zal ten vroegste volgende week woensdag de bezoekregeling evalueren. Wanneer er geen bijkomende besmettingen worden vastgesteld kan de bezoekregeling mogelijks versoepeld worden.

Ik begrijp dat de voorbije dagen heel wat impact heeft gehad op zowel de bewoners, familie als onze medewerkers. Er werd hulp gevraagd van het mobiel team van het CGG (Centrum voor Geestelijke Gezondheid). Een psychologe komt langs om onze medewerkers te begeleiden in deze moeilijke tijden. Ook krijgen we ondersteuning van het outreachteam van het ziekenhuis van Geel bij de opstart van onze cohorte én de gemeente Laakdal biedt ook logistieke ondersteuning.

Het dagverzorgingscentrum blijft geopend. Vanaf volgende week dinsdag starten we in een aparte ruimte van het LDC met een bijkomende groep voor 5 gebruikers. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Heb je zelf, een familielid, een vriend of kennis nood aan een dagbesteding of sociaal contact? Neem dan zeker contact op met het dagcentrum.

We danken jullie voor jullie begrip en waardering in deze moeilijke periode.

Je kan het nieuwsbericht in PDF-versie hier terugvinden. 

Met vriendelijke groet,

 

Fritz Van Clemen

Directeur