info@dewinde.be 014 84 92 20 facebook

Update 6 augustus 2021

nieuwsoverzicht

06.08.2021

Update Coronanieuws: 

Het aantal dagelijkse nieuwe besmettingen met het coronavirus in België stijgt opnieuw tot boven de 1600. De voorbije week werden elke dag gemiddeld 38 mensen in het ziekenhuis opgenomen met Covid-19. Ook werden er in een woonzorgcentrum in Nossegem 20 gevaccineerde bewoners besmet met de Colombiaanse variant. Om ons blijvend te beschermen tegen opkomende varianten verwachten we dat we dit najaar een 3de prik krijgen.

De werkgroep infectiepreventie kwam op dinsdag 3 augustus samen om enkele afspraken te maken. In deze nieuwsbrief lees je meer over de teststrategie, de vaccinatiegraad en de bezoekersregeling.

De volgende werkgroep infectiepreventie staat gepland op 1 september 2021. Wanneer u wenst aan te sluiten bij het volgende familie-overlegmoment (infectiepreventie) kan je dit laten weten door een mailtje te sturen aan info@dewinde.be. Dit overlegmoment wordt online georganiseerd via Teams.

 

Met vriendelijke groet,

 

Fritz Van Clemen
Directeur

 

 

 

VACCINATIEGRAAD DE WINDE: 

Þ 100% Bewoners woonzorgcentrum

Þ 100% Bewoners assistentiewoningen

Þ 100% Gebruikers dagcentrum

Þ 95% Medewerkers

 

BEZOEKERSREGELING:

We vragen aan de bezoekers om steeds een bewijs van vaccinatie op zak te hebben. En dit te tonen bij registratie aan het onthaal en op verzoek van personeel. .      

Kinderen –12 plannen het bezoek best buiten.

Indien je als bezoeker langer dan een week niet op bezoek bent geweest, vragen we uitdrukkelijk om een  Ag-sneltest te laten afnemen in het verpleeglokaal voor je naar de afdeling gaat! Indien een positief resultaat gelieve naar huis te gaan.

 

TESTSTRATEGIE MEDEWERKERS:

Met deze mededeling maken we graag onze nieuwe teststrategie duidelijk. Het aantal dagelijkse nieuwe besmettingen met het coronavirus in België stijgt opnieuw tot boven de 1600. De voorbije week werden elke dag gemiddeld 38 mensen in het ziekenhuis opgenomen met Covid-19. Dat is nog altijd een laag cijfer, maar op weekbasis niettemin een toename van 34 procent. Dankzij de hoge vaccinatiegraad blijft het aantal overlijdens gelukkig beperkt. Het is belangrijk dat het risico op variantuitbraken in onze voorziening zo klein mogelijk gehouden wordt. Om deze redenen passen we onze teststrategie aan. 

Ben je aan het werk en vertoon je symptomen? Onze opgeleide verpleegkundigen zullen onmiddellijk een Ag-sneltest afnemen. Bij een negatief resultaat volgt er ook een PCR-test, maar mag je nog aan het werk.

Medewerkers die nog niet (of onvolledig) zijn gevaccineerd vragen we om 2x per week zich aan te melden voor een Ag-sneltest in het verpleeglokaal.

Alle medewerkers die een week afwezig zijn geweest omwille van verlof, dienen zich bij terugkomst na het intikken aan te melden bij de verpleegpost. Deze medewerkers laten een Ag-sneltest afnemen door een opgeleide verpleegkundige. Indien de test negatief is, kan de werknemer het werk aanvangen. Indien de test positief is, moet deze de werkvloer verlaten en contact opnemen met de huisarts.

Deze regels gaan reeds in vanaf 1 augustus 2021. We rekenen erop, dat iedereen zich spontaan aanmeldt. Indien je een negatieve PCR-test kan voorleggen na je verlof moet je geen Ag-sneltest laten afnemen. Deze test mag maximum 72u oud zijn. 

 

BELANGRIJK!!!

Om de Deltavariant van het COVID-virus buiten De Winde te kunnen houden, vragen we aan zowel medewerkers, vrijwilligers, externen als bezoekers om het woonzorgcentrum op de hoogte te brengen wanneer u een hoogrisico contact had.

  • Bij het binnenkomen van het woonzorgcentrum draagt iedereen (+12) een chirurgisch mondneusmasker.
  • Bezoekers (+12) dragen binnen steeds een mondneusmasker (tenzij tijdens het nuttigen van een drankje in de cafetaria).

 

Onze cafetaria is open op woensdag, zaterdag en zondag van 14u tot 17u. Maak gebruik van onze take away tijdens de openingsuren van de cafetaria!!

 

De volledige nieuwsbrief kan je hier in PDF terugvinden.