info@dewinde.be 014 84 92 20 facebook

COVID-Vaccinatie

nieuwsoverzicht

06.01.2021

Beste bewoners, familie,

 

Jullie hebben er ongetwijfeld al over gelezen en gehoord in het nieuws. De vaccinatiecampagne tegen het Covid-19 virus werd gestart.

De regering besliste dat de bewoners van de woonzorgcentra en de bewoners van assistentiewoningen die fysiek verbonden zijn met een woonzorgcentrum als eerste aan de beurt komen.

We plaatsten een bestelling voor de vaccinatie van de bewoners van het woonzorgcentrum en de groep van assistentiewoningen in de week van 18 januari 2021. Slechts 7 dagen vooraf zal ons een akkoord worden meegedeeld of de vaccinaties op dat tijdstip kunnen plaatsvinden. Een dag voor de vaccinaties zullen plaatsvinden, komen de vaccins toe in het woonzorgcentrum.

De vaccinaties in De Winde zullen gebeuren met het vaccin van Pfizer BioNTech. Elke persoon zal twee inentingen krijgen, met een tussenperiode van 21 dagen. Onze CRA, Dr. Jan Maes, zal samen met 2 interne verpleegkundigen instaan om het vaccin toe te dienen aan de bewoners.

De vaccinatie is niet verplicht, maar wel sterk aangeraden! Wanneer je gevaccineerd bent, ben je in hoge mate beschermd tegen het virus en heb je minder kans dat je er ziek van wordt.

Deze week worden alle wilsbekwame bewoners bevraagd of zij zich wensen te vaccineren. Zij verklaren zich mondeling akkoord. Dit akkoord wordt in het zorgdossier genoteerd. Voor personen met onvoldoende begripsvermogen is de mondelinge toestemming van een vertegenwoordiger nodig. Vanaf vrijdag worden de families van de wilsonbekwame bewoners telefonisch gecontacteerd door iemand van het woonzorgcentrum. Dit mondeling akkoord wordt in het zorgdossier genoteerd.

De huisartsen van de bewoners ontvingen van ons een schrijven om ons ten laatste op vrijdag 8 januari op de hoogte te brengen wanneer een bewoner, omwille van bv. een allergische reactie of andere medische redenen, geen vaccinatie mag toegediend krijgen.

 

Meer weten?

Lees deze folder of raadpleeg de site van de Vlaamse overheid met uitleg over de Covid-19-vaccinatie:

https://www.laatjevaccineren. be/ziektes/covid-19

https://www.gezondheidenwetenschap.be/dossiers/vaccinatie

 

 

Mocht je nog vragen hebben hierover mail ons dan gerust via info@dewinde.be.

 

Met vriendelijke groet,

 

Fritz Van Clemen

Directeur

 

Je kan deze mededeling hier in PDF terugvinden.