info@dewinde.be 014 84 92 20 facebook

Wonen bij ons

Wonen met een vleugje meer ...

 

In De Winde kan u terecht voor een opname in het woonzorgcentrum, maar u kan ook opteren voor het huren van een assistentiewoning. Hebt u enkel nood aan dagopvang, dan kan u bij ons terecht in ons dagverzorgingscentrum 'Het Kasteel'. Of misschien wil u graag anderen ontmoeten en gezellig iets drinken of genieten van een warme middagmaaltijd? Ook daarvoor kan u bij ons terecht in het Lokaal Dienstencentrum 'De Vriendschap'.  

Mocht u of uw familielid er wat voor voelen om bij ons te komen wonen, raden wij u aan om, na een afspraak met de sociale dienst, eens een bezoek te brengen.

Op deze manier kan u kennismaken met ons huis en even proeven van de sfeer.

 

De sociale dienst kan u tijdens de kantooruren bereiken op het nummer 014 84 92 20 of via e-mail contactcenter@dewinde.be.

 

Bent u benieuwd naar de verschillende woonvormen en de bijhorende prijzen en supplementen?

Klik dan onderaan deze pagina op de desbetreffende knop.

430767130 386687107452842 3309568943439154888 n
de winde beeldlogo De praatjes krijg je er gratis bij :)

Een gebruiker van het LDC vertelt

“Ik kom elke week vrijdag voor de companie en het goei eten. Dan kom ik nog eens buiten.
Meer moet dat niet zijn voor mij.”

de winde icoon donkerblauw Het lokaal dienstencentrum met een vleugje meer
IMG 3813
de winde beeldlogo Het zonnetje van het woonzorgcentrum

Bewoonster Jacqueline

Ik woon in De Winde en vind alles hier leuk. Ik lach graag en kan goed babbelen met de andere bewoners en bezoekers. Ook de personeelsleden weten dat ik graag eens een praatje doe. Ze weten dat ze mij kunnen plagen en ik plaag hen graag terug. Ik ben graag bezig en doe mee aan alle activiteiten: kienen, gezelschapspelletjes, puzzelen, muziek,… alles vind ik leuk om mijn dag mee te vullen. Een groot pluspunt vind ik ook het terras aan de afdeling, zo kan ik naar buiten wanneer ik wil en kan ik altijd genieten van het zonnetje als ze schijnt!

 

 

wzc icon Een vleugje meer ... Woonzorgcentrum
IMG 0006
de winde beeldlogo "kom eens kijken!"

Betty bewoonster van een assistentiewoning

U hebt zeker al veel gehoord en gelezen over De Winde, maar ik zeg u: “kom eens kijken!”. Ik woon sinds 2005 in mijn flat en ik ben er zo fier op! Het is een klein appartement met alle voorzieningen. Ik heb hier alles wat ik nodig heb om gezellig te wonen en gelukkig oud te worden. Ik vind het leuk om met iedereen te delen wat me gedurende 15 jaar in De Winde het leven naar mijn zin maakte!

assistentie icon Een vleugje meer GAW
IMG 9696
de winde beeldlogo sinds 2014 bewoners van een assistentiewoning

Christiane & Jos

Sinds 2014 wonen wij in een assistentiewoning in De Winde. Wij wonen hier heel graag. Alles is hier aanwezig, we hebben niets te kort. Ons flatje is volledig ingericht naar onze smaak, waardoor we steeds blij zijn om thuis te zijn.
Er zijn hier 25 flatjes met allemaal lieve mensen en ook het personeel van De Winde mag er zijn. Wij voelen ons hier veilig, doordat we dag en nacht kunnen rekenen op de verpleegdienst van het woonzorgcentrum. Ook de omgeving is hier goed. Er is vlakbij een prachtig kasteel en veel groen. In het mooie park van De Winde kunnen we zoveel gaan wandelen als we willen. Ideaal om in de zomer even te genieten van het zonnetje of om in de winter een frisse neus te halen. Wij hopen hier nog vele jaren te kunnen verblijven!

assistentie icon Een vleugje meer over de Assistentiewoningen
IMG 8666
de winde beeldlogo bewoner van het woonzorgcentrum

Het verhaal van Charel

Ik woon hier al sinds 2011. Eerst woonde ik in een flat, daarna in het woonzorgcentrum. In mijn huis zat ik moederziel alleen, in De Winde heb ik mijn thuis gevonden. Ik heb hier goei kameraden en help de mensen graag verder. Ik vind het ook leuk om het personeel te helpen door de tafel te dekken en af te ruimen en het afwasmachine te vullen en leeg te maken. Ook helpen met soep koken vind ik heel fijn. In het huishouden heb ik altijd graag geholpen, dus ik ben blij dat ik het hier ook nog kan doen!

wzc icon Een vleugje meer WZC
astrid dvc
de winde beeldlogo gezellig met een tasje koffie en iets lekkers

Astrid gebruiker van het dagcentrum

Ik ben Astrid en samen met mijn zus woon ik in Eindhout. Omdat zij regelmatig naar de dialyse moet zat ik soms alleen thuis. Daarom kom ik sinds 1,5 jaar naar het Kasteel. Ik kom elke dinsdag en donderdag voor het gezelschap en natuurlijk voor de activiteiten. Ik heb hier al veel bijgeleerd als het op creatief bezig zijn aankomt. Die ideetjes gebruik ik thuis ook om kleine attenties te maken voor de jongere kinderen in de familie. Ik vertel heel graag over mijn familie en over wat ik allemaal beleef. Dan is het fijn dat er gezelschap is om tegen te babbelen. En dat is eens zo gezellig met een tasje koffie en iets lekkers erbij!

dagverzorging icon Een vleugje meer dagcentrum
postbode
de winde beeldlogo bewoner woonzorgcentrum - assistentiewoningen

Postbode Louis

Ik ben al in De Winde sinds begin 2019. Eerst woonde ik in het woonzorgcentrum, daarna ben ik verhuisd naar de assistentiewoningen. Vroeger woonde ik in Eindhout. Ik ben heel mijn leven lang postbode geweest, eerst in Eindhout en daarna in Meerhout-Gestel. Door mijn job heb ik altijd veel mensen gekend. Veel van deze mensen zie ik nu terug De Winde. Dit vind ik heel fijn, want ik hou van sociaal contact. Daarnaast zit ik ook graag op mijn gemak in mijn flat, waar ik elke dag de krant lees. Vroeger bracht ik ze rond, nu heb ik tijd om ze zelf te lezen. Kortom, ik geniet hier van mijn oude dag!

assistentie icon Een vleugje meer GAW