info@dewinde.be 014 84 92 20 facebook

Update 4/12/2020

nieuwsoverzicht

04.12.2020

Op afdeling Heggerank (personen met dementie) is er nog 1 besmette bewoner bij gekomen. Deze bewoner verbleef reeds in quarantaine op de cohorte. Momenteel zijn er in het totaal op 18 besmette bewoners. Op afdeling Heggerank verblijven nog 3 negatieve bewoners op de kleine cohorte.

Op afdelingen Wijnrank en Bosrank zijn er gelukkig geen besmettingen. Op Bosrank verblijft 1 bewoner in kamerisolatie die na diverse negatieve testen overgebracht werd van de kleine cohorte.

Maandag zal het crisisteam beslissen of er opnieuw bezoek voor afdelingen Wijnrank en Bosrank kan toegelaten worden. Indien de 3 bewoners van de kleine cohorte (op afdeling Heggerank) nogmaals negatief testen, kunnen ook zij mogelijks opnieuw bezoek ontvangen.

 

De testing van gisteren bracht nog 6 bijkomende besmettingen aan het licht onder het personeel. Zij die geen symptomen hebben, worden op de cohorte ingezet. Zieke medewerkers blijven thuis in isolatie.

Bij mondjesmaat komen ook ‘uitgeziekte’ medewerkers terug naar de werkvloer. Zij worden ook ingezet op de cohorteafdeling.

De afgelopen week startten meerdere nieuwe zorgmedewerkers; sommigen via interim op dagbasis of voor meerdere weken of maanden, anderen via uitlening door hun werkgever, nog anderen op zelfstandige basis.

Volgende week dinsdag worden opnieuw alle medewerkers getest en de 3 negatieve bewoners op de kleine cohorte.

 

Het woonzorgcentrum blijft voorlopig gesloten voor bezoek. Bezoek in de tuinkamer is voor de afdelingen Bosrank en Wijnrank nog steeds mogelijk. Op maandag en woensdag kan er een bezoek gepland worden voor afdeling Wijnrank en op dinsdag en donderdag kan je een tuinkamerbezoek plannen voor afdeling Bosrank. Er werden aparte reservatiekalenders opgemaakt. Deze zijn terug te vinden op onze website. www.dewinde.be

Een Skype-gesprek met de bewoner kan telefonisch gereserveerd worden bij het diensthoofd van de afdeling waar uw dierbare verblijft.

Wanneer je een raambezoek wenst te maken, vragen wij dat je ons hiervan telefonisch op de hoogte brengt. Een bezoekje aan het raam kan tussen 10u en 17u.

 

Het crisisteam evalueert dagelijks de toestand.

Verder houden we jullie op de hoogte van elke verandering in de toestand en willen we jullie bedanken voor de enorme steun, begrip en waardering die we kregen.

Het nieuwsbericht in PDF-versie kan u hier terugvinden.