info@dewinde.be 014 84 92 20 facebook

Update 6 juli 2021

nieuwsoverzicht

06.07.2021

Naar aanleiding van een update van de kaderrichtlijnen kwam de werkgroep infectiepreventie op maandag 5 juli samen om enkele afspraken te maken.
In deze nieuwsbrief lees je meer over de bezoekregeling vanaf 19 juli en de geldende maatregelen.

WOONZORGCENTRUM

Als de besmettingscijfers gunstig blijven evolueren gaat onderstaande regeling van kracht vanaf 19 juli 2021:

 • De afdelingsbel verdwijnt en de deur van de afdeling zal terug geopend zijn.
 • Op Bosrank, de afdeling voor personen met dementie, zal de deur gesloten zijn, deze deur kan met een toegangscode geopend worden.
 • De registratie aan de afdelingen vervalt, maar bezoekers registreren zich aan het onthaal. Noteer steeds aan welke bewoner je een bezoek brengt.
 • Elke bezoeker kan steeds een vaccinatiebewijs voorleggen, wanneer een medewerker hiernaar vraagt.
 • Kinderen (-12j) zijn toegelaten in de cafetaria. Er wordt hen gevraagd om plaats te nemen op een stoel en niet in de centrale gang rond te lopen.
 • Volledig gevaccineerde bezoekers zijn welkom in de leefruimte of op de kamer van de bewoner. Deze bezoekers kunnen tijdens het maaltijdgebeuren terug ondersteunen.

De basismaatregelen blijven belangrijk.

GROEP VAN ASSISTENTIEWONINGEN

 • Bij een bezoek aan de cafetaria samen met een bewoner van de assistentiewoningen toont de bezoeker het bewijs van vaccinatie bij het onthaal (Kelly) of de sociale dienst (Els).
 • Elke bezoeker kan steeds een vaccinatiebewijs voorleggen, wanneer een medewerker hiernaar vraagt.
 • De deur tussen de groep van assistentiewoningen en het woonzorgcentrum wordt terug geopend.
  Bewoners van de assistentiewoningen en hun bezoek dragen een chirurgisch mondneusmasker. Wanneer zij neerzitten en voldoende afstand kunnen houden, mag het mondneusmasker afgezet worden.
 • Bewoners van de assistentiewoningen kunnen terug terecht bij het onthaal.
 • De ingang Werftstraat zal overdag terug geopend worden.
 • Bewoners van de Assistentiewoningen kunnen weer deelnemen aan de activiteiten in het woonzorgcentrum. Bijvoorbeeld: Kiennamiddag, muzieknamiddag, misvieringen, ...

VOOR MEDEWERKERS

In de verpleegpost mag het mondneusmasker afgezet worden wanneer je 1,5m afstand kan houden tot je collega. Sta je recht, zet dan je mond-neusmasker weer op!

CAFTERARIA EXTRA OPEN - onder voorbehoud

De cafetaria zal vanaf augustus extra geopend zijn. Naast woensdag en zondag zal de cafetaria ook open zijn op zaterdag. Telkens van 14u tot 17u.
De tafels in de cafetaria zijn zo geplaatst dat er voldoende afstand is tussen de tafels. U kan maximaal met 4 personen rond de tafel plaatsnemen. Verplaatst geen stoelen. U wordt bediend aan tafel. Wanneer u heeft plaats-genomen, mag het mondneusmasker worden afgezet. Bij het binnen en buiten gaan van de cafetaria wordt er steeds een mondneusmasker gedragen, ook door de bewoner. Kinderen (-12j) worden toegelaten in de cafetaria, ze nemen plaats op een stoel. Er wordt door hen niet rondgelopen in de cafetaria of de centrale gang.

Bezoekers die graag buiten een drankje nuttigen kunnen een bestelling doorgeven via het Take Away systeem naast de toog.

Onze cafetaria draait op basis van vrijwilligers. Gelieve geduld te hebben, ook tijdens de drukke momenten.
Steekt u graag een handje toe? Dat kan! Wij zijn steeds op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers!
Voor meer informatie kan je steeds terecht bij het onthaal van De Winde op het nummer 014/84 92 20 of mail naar vrijwilligerswerk@dewinde.be.

REIZEN TIJDENS DE ZOMER

De federale overheid heeft de regels vastgelegd om deze zomer vrij en veilig te reizen binnen de Europese Unie. Dat zal kunnen op basis van het Europees digitaal coronacertificaat.
Reizen naar landen buiten de Europese Unie blijven sterk afgeraden.
Terugkeer als inwoner na verblijf in het buitenland? Check de site van de overheid. https://www.info-coronavirus.be

WARMTE-ACTIEPLAN versus COVID 19

Het nemen van maatregelen tegen hitte en oplopende temperaturen in coro-natijden is niet altijd eenvoudig. Een aantal maatregelen zijn mogelijk in strijd met de actuele coronamaatregelen of moeten met enige voorzichtigheid worden toegepast.
Het is, naast het naleven van de algemene voorzorgsmaatregelen, zoeken naar een gezond evenwicht tussen een gezonde binnenlucht en voldoende verkoeling en verluchting.

Persoonlijke beschermingsmaterialen (bv. chirurgisch mondneusmasker) tijdens warme dagen

Het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen tijdens een warmteperi-ode vergt extra aandacht. Ook bij oplopende temperaturen moeten persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) correct gebruikt en gedragen worden!
Er zijn drie manieren die je kunnen helpen tijdens het dragen van PBM:

 • begin koel.
 • verminder stijgingen van de lichaamstemperatuur op het werk.
 • verbeter jouw thermische tolerantie door acclimatisatie en jouw conditie.

Hoe doe je dat?
1. Leer hoe je de symptomen van hittegerelateerde ziekten bij jezelf en bij anderen kan herkennen.
2. Voor het werk: begin koel.
3. Tijdens het werk: verminder de stijging van jouw lichaamstemperatuur.
4. Algemeen…

 • Wees je bewust van jouw individuele kwetsbaarheidsniveau als gevolg van jouw leeftijd, fysieke conditie, gezondheidsproblemen, medicijnen, zwangerschap of gebrek aan warmteacclimatisatie.
 • Zorg voor acclimatisatie aan warmte.
 • Onderhoud of verbeter jouw aerobe conditie waar mogelijk.

Meer informatie kan je vinden op www.warmedagen.be/warmte-en-het-coronavirus

BELANGRIJK!

Om de Deltavariant van het COVID-virus buiten De Winde te kunnen houden, vragen we aan zowel medewerkers, vrijwilligers, externen als bezoekers om het woonzorgcentrum op de hoogte te brengen wanneer u een hoogrisico- contact had.

 

De volledige nieuwsbrief kan je hier in pdf terug vinden.