info@dewinde.be 014 84 92 20 facebook

Stopzetting analoge TV

nieuwsoverzicht

15.02.2021

  • Knipsel

 

Door onze netverdeler voor televisieproductie werden we nog niet op de hoogte gebracht, maar er wordt opgemerkt dat er op de persoonlijke tv-toestellen de melding verschijnt dat het analoge TV-signaal definitief stopgezet zal worden vanaf 23 februari 2021.

Wat betekent dit concreet voor u?

 

Kijk je al digitaal? Dan wijzigt er niets!

Wanneer je al digitaal TV kijkt met een Dibox, Decoder, smartcard of kortsignaal kan je gewoon blijven kijken.

Kijk jij nog analoog?

Misschien kan je zelf je huidige  TV-toestel (max. 10 jaar oud) instellen om digitaal te kijken via een kortsignaal. U hoeft hiervoor alleen de instellingen van uw tv aan te passen via het menu van uw tv. Dan kan u gewoon verder kijken naar dezelfde zenders en verder verandert er niets. Voor meer info hierover verwijzen we graag naar telenet.be/signaalswitchtv.

 

Indien uw tv ouder is en niet het compacte tv-signaal kan ontvangen, kan u kiezen voor een aankoop van een nieuwe tv of de aankoop/huur van een Digibox, Digicorder of Smartcard. Hiervoor neemt u best zo snel als mogelijk contact op met je TV provider. Zij kunnen je hierover meer info geven.

 

Tot op heden worden met de maandelijkse verblijfsfactuur via een supplement de kosten voor TV-distributie aan u doorgerekend. Indien u op de factuur van uw provider deze TV-distributiekost nogmaals wordt aangerekend, neem dan contact met uw provider om deze kosten terug te vorderen.

 

Indien u wenst om geen TV meer te kijken, laat ons dit dan weten zodat wij de TV-distributie op uw maandelijkse verblijfsfactuur kunnen stopzetten.